• Brazilian Jiu Jitsu: Sportens horisont – Hviderusland.

  Brazilian Jiu Jitsu

  Efter min mening findes der ikke noget bedre end at rejse og træne Brazilian Jiu Jitsu. Derfor tog jeg, Jan Hedegaard, til Hviderusland for at udforske sportens horisont.

  “Inden jeg tog af sted, undersøgte jeg om Brasiliansk Jiu- Jitsu dyrkes i landet. Til mi
  n store overraskelse, fandt jeg ud af, at sporten ikke var særlig udbredt.

  Den eneste klub, som jeg kunne finde lå i hovedstaden Minsk, som ligger ret langt fra den by, hvor jeg skulle hen. Jeg var faktisk lidt skuffet, da jeg havde planlagt at træne lidt på rejsen. Jeg tænkte at jeg måtte gøre noget ved det! Derfor tog jeg kontakt til Christian Graugart, som er kendt for at besøge steder, som ikke nødvendigvis er kendte for Brazilian Jiu Jitsu.

  Jeg fik forklaret situationen for ham og sagde, at jeg godt kunne tænke mig at afholde et seminar eller noget lignende for at skabe interesse for Brazilian Jiu Jitsu hos hviderusserne. Selvom jeg var spændt over mit lille projekt, vidste jeg ikke rigtigt hvor jeg skulle starte. Christian havde en mere rolig indstilling til det og forklarede mig hvordan man tager kontakt til fremmede klubber og hvad man gør, når man er der.

  Da jeg ikke havde så meget tid tilbage af min rejse, gik jeg straks i gang. Til min store overraskelse, fandt jeg ud af, at en af mine barndomsvenner drev en mindre selvforsvarsklub i byen. Jeg tog derfor kontakt til ham og fik en meget positiv tilbagemelding, hvor han skrev, at de med glæde kunne skaffe faciliteter til mig.

  Da jeg mødte op til det første seminar, var jeg lidt nervøs, da jeg ikke vidste hvilken modtagelse jeg kunne forvente. Det viste sig at være noget af den sjoveste oplevelse, som jeg har haft! Folk havde en rigtig positiv indstilling og var ivrige efter at lære så meget som muligt. Jeg fik hundredvis af spørgsmål og var lidt overrasket over hvor meget arbejde, der egentlig ligger i undervisningen. Det var ikke første gang jeg skulle undervise, men det føltes helt anderledes end når man gør det i klubben, hvor man selv træner og derfor kender de fleste.

  Dagen efter mit første seminar arrangerede klubbens træner en rundvisning i byen, der indebar alt fra seværdigheder til en bytur, der først endte sent dagen efter… Alt i alt var det en fedt måde at rejse på, som jeg glæder mig til at gentage!”

  Har du lyst til at prøve Brazilian Jiu Jitsu, så mød op til et af vores mange intro hold :)