• Brazilian Jiu Jitsu: Tre EM medaljer til CSA

  Sidste uge stillede CSAs Brazilian Jiu Jitsu hold med en flok kæmpere til European Open i Lissabon, Portugal. Det var en kæmpe turnering med godt 2500 deltagere fordelt over fire dages kampe. Da arrangementet var ovre, kunne vi drage hjem igen med tre flotte medaljer til holdet.

  Lars Roskær var ugen inden turneringen blevet gradueret til blåt bælte og kæmpede som 53-årig i kategorien +46 år. Alderspræsidenten viste endnu engang en flot kombination af judo og BJJ teknik, og kæmpede sig frem til finalen, der – under stor spænding – blev vundet på dommerstemmer ved stillingen 0-0. Med guldmedaljer som hvidbælte til både Gracie Invitational i London og Swedish Open i år, understregede Lars, at han også kan følge med i blåbælte divisionen og kan nu kalde sig Europamester i sin aldersklasse.

  Oliver Strand, der oprindeligt startede på vores juniorhold, rykkede både en bælte- og vægtklasse op for at deltage i turneringen. Med et helt nyt blåt bælte og ingen modstandere i sin egen vægt, stod han overfor en stor udfordring som den yngste og letteste kæmper i sin kategori. Med rigtig flot brydning kæmpede han sig frem til finalen, hvor han kom foran, men uheldigt tabte på en armbar i et øjebliks uopmærksomhed. En sølvmedalje er heller ikke at kimse af, fra den unge CSAer, der allerede har sat fokus på at tage guldet næste år.

  Jaanis Hundt kæmpede i en af turneringens allerstørste divisioner, nemlig hvidbælte -76 kilo. Efter fem hårde kampe, der alle gik tiden ud, begik han en enkelt lille fejltagelse og endte med bronzemedaljen. En virkelig stor præstation af esteren, der tidligere på året tog guld ved Amsterdam Open og har vist rigtig gode takter hele efteråret.

  Alle de andre kæmpere gjorde et rigtig godt stykke arbejde, men nåede desværre ikke podiet denne gang. Eneste, der ikke kom på måtten var Erik Forsberg, der med en nakkeskade på et uheldigt tidspunkt sidst i forberedelserne, ikke kunne deltage.

  Det var desuden sidste hvidbælte turnering for de af deltagerne, der kæmpede i begynderkategorien, da de alle fik overrakt blåt bælte efter turneringen og allerede om tre uger skal prøve kræfter i deres nye division til Danish Open i Hillerød.

  Vi vender stærkt tilbage næste år!

Leave a reply

Cancel reply