• Et årti med CSA!

  Sommeren 2003 åbnede CSA for første gang dørene!

  33676_152999268068095_5929084_n

  Som mange kærlighedshistorier begynder nu til dags, mødte Christian og Carsten hinanden online. Det begyndte at slå gnister på martialarts.dk, hvor de som allierede befandt sig på samme side af de igangværende debatter. Begge deres hjerter bankede for kampsport, hvor Christian på det tidspunkt dyrkede noget kung fu-agtig MMA og Carsten trænede på Judo-landsholdet, mens han underviste på landsholdet i ju-jutsu. De mødte hinanden før første gang i real life, da Christian tog forbi Grøndalscentret for at prøve a rulle lidt med Carsten.

  Som to sjæle en tanke, gik de begge med en drøm om at starte deres eget træningscenter. Carsten, der lige havde 10 år mere på bagen end Christian, drømte om at komme af med slipset i banken for på sigt at arbejde fuldtid med kampsport. Christian ville bare træne så meget som muligt. De gik og syslede med disse tanker, og var allerde godt i gang med at hyre hinanden som undervisere til hver deres centre – og så var det 10-øren faldt! I stedet for at blive hinandens konkurrenter, ville de starte business sammen! Så here we go!

  Unge CSA bosser

  CSA, som det ikke kunne hedde den gang, da Central Soya Aarhus, sad på domænet – måtte starte med at ha’ det lange navn: Combat Sport Academy Copenhagen, som ku’ gøre enhver forpustet, når de fortalte, hvor de trænede. Så det var en lettelse, da det mere mundrette CSA blev ledigt.

  Dengang var træningsforholdene minimale i forhold til i dag. Det samme gjaldt holdene, hvor træningstiderne lå sent om aftenen og deltagerantallet ofte lå mellem nul og én. Og som det ofte er i begyndelsen, skal man lige finde ud af, hvad man vil. Christian og Carsten ville gerne det hele! CSA skulle jo være mekka’et for kampsport! Så alt fra capoeira til sportskarate var på holdplanen. Det første år gik det lidt op ad bakke, men træningsmiljøet og det gode kammeratskab, trak folk til, så efter det 1. år og rundingen på 50 medlemmer, begyndte det at gå stille og roligt fremad.

  577856_386981171336569_2071295895_n

   

  Efter to år sagde Christian sit programmør-job op. Og på det 3. år rundede CSA deres første mål: 200 medlemmer! Om det tildels skyldes Carstens charme, må står hen i det uvisse…

   

  Det som kendetegner CSA i dag, begyndte at tage sin form. I stedet for at satse på mange forskellige typer kampsort, valgte Christian og Carsten at fokusere på kvalitet i undervisningen og derfor skære ned på udbuddet. Omdrejningspunktet blev BJJ, MMA, boksning og kickboksning. Og med tiden blev holdene specialiseret i niveau, så undervisningen i højere grad kunne tilpasses medlemmerne.

  Den træningsfilosofi som CSA bygger på blev også mere tydelig. Det handlede om at skabe et sundt træningsmiljø, hvor det sociale var i fokus. Instruktørerne skulle ikke nødvendigvis være de dygtigste indenfor den pågældende sport, men have personligheden til jobbet. De skulle være forbilledlige for børnene og de unge. Være en rollemodel både inde og udenfor måtten. Dér hvor CSA adskiller sig fra andre kampsportscentre er, at det er SPORTEN, der er i centrum. Det handler ikke om at opsætte urealistiske overfalds-scenarier for at forberede eleverne på selvforsvar eller gadekamp. Det var vigtigt at dét der blev trænet, var noget man kunne få lov at prøve af til træning og konkurrencer! Det lå (og ligger) Carsten og Christian stærkt på sinde, at de ikke “opdrager” til slåskamp. I en bredere kontekst handler det også om, hvad man kan stå indenfor og bidrage med i forhold til livet udenfor træningslokalet. Dem, der træner i CSA, skulle opleve et stærkt fællesskab, kvalificeret undervisning med vægt på mental og fysisk sundhed, få plus på selvtillidskontoen og lære sig selv bedre at kende ved at prøve grænser af. Og vigtigst af alt: Komme i vildt go’ form og få veltrænede kampsportskroppe, som ALLE piger (og drenge) jo synes er lækre;)

  Fastelavnsfest 2004 - et af mange sociale arrangementer

   

  dengang carsten var ung

   

   

  Det kørte derudaf – alle kendte alle – og det forlyder, at der vist nok blev festet godt igennem også…!

  I 2007 vinkede Carsten farvel til banken og dedikerede sig fuldtid til CSA. Drømmen var blevet til virkelighed! Og ikke nok med det, blev lokalerne, til stor glæde, udvidet! Nu var der ekstra meget plads at boltre sig på! Gennem de sidste 10 år er der generelt blever revet ned, renoveret, udvidet og rykket rundt – og før vi har set os om har Grøndalscentret fået en total CSA- make-over!

  184520_534830203208787_1116776612_n

  I september 2010 åbnede Crossfit2400 – endnu en milepæl i CSA’s historie. Med traktordæk, kettlebells og pull-up bar, kunne CSA tilbyde det ultimative styrke-tilbud sine medlemmer – og det lokkede også folk til, der ikke lige nødvendigvis ku’ lide at sparke og rulle..!

  Hyggelige traditioner som Gun-festivalen blev etableret. Og sociale arrangementer som sommerfesten og julefrokosten blev tilbagevendende begivenheder.

  282_22349486875_8094_n

  De sportslige succes’er har der været et hav af. Ja, man ku’ såmænd tapetserer alle væggene i CSA med medaljer, hvis man ville. Men ikke kun på konkurrenceplan, har der været sejre; mange, der går i klubben oplever fremgang. Pludselig kan de noget, de længe har trænet på – og disse små hverdags-sejre, er lige så meget værd som de store!

  31812_391612971875_3856010_n

   

  21727_455379944504127_1345259307_n

   

  I 2012, med 140 dages rejse på bagen, udgav Christian bogen, BJJ Globetrotter, som omhandlede hans træningseventyr i alverdens afkroge. En spændende rejsefortælling med BJJ som omdrejningspunkt.

  315821_466876550021133_146456004_n

  CSA har udviklet sig meget gennem de sidste ti år. Ét specielt vendepunkt beskriver, hvor store de efterhånden er blevet. Christian står i en bar på Bali. Her møder han en gruppe danskere, som han tilfældigt kommer i snak med. De træner også kampsport, og han spørger én af pigerne, om hvor hun så træner til daglig? Om han kender den dér klub CSA ude i Nordvest? Jooo, det gjorde han vist nok! Nu var der så mange medlemmer, at det ikke længere var muligt at kende hver enkelt personligt (som i de gode gamle dage, hvor man nok havde drukket dus med de fleste…!).

  På trods af at CSA har ændret sig, er det stadig det stærke fællesskab og den gode træningsånd, der gennemsyrer stedet.

  6299_592395910795093_313452279_n

  Afslutningsvis vil Christian og Carsten gerne benytte lejligheden til at sige tusind tak til alle jer, trofaste medlemmer. For det er jer, der er kernen i CSA. I, der er kommer hver dag og lægger blod, sved og tårer i træningen. Som tak og som kulmination på 10 års CSA-eksistens, indbydes I til den vildeste, fedeste fest – EVAR!  Find din galla-gi frem, posér foran fashion wall’en, mød Christian og Carsten til en drink i baren, OG se frem til at én af de to ejere går i buret til en episk MMA-fight!

  ***

  Program for festen lørdag, der foregår KPH Volume, Enghavevej 80:

  MIDDAG (12:00-14:00):
  Udendørs åben reception med diverse helstegte dyr, en let aperitif.
  Dresscode: Casual. Adgang: Gratis.

  EFTERMIDDAG (14:00-16:00):
  CSA Fight Night 10 med masser af kampe i buret. Åben BJJ sparring (gi & no-gi) i buret efter kampene.
  Dresscode: Casual.
  Adgang: Billet købes på http://billetto.dk/csafightnight10 for 100 kr. (i døren 150 kr. – kun kontanter)
  Gratis for alle CSA medlemmer (medbring medlemskort).

  AFTEN (18:00-?):
  Gallafest med røde løbere, kæmpe lys- og lyd setup, fancy bartendere, billige øl/drinks, professionel DJ, storskærme m. CSA videoer, lækre lounges, og MMA kampe med labre nummerpiger. Dresscode: Suit up! Adgang: Billet købes på http://billetto.dk/csa for 100 kr. (i døren 150 kr. – kun kontanter)