• Medier fejlinformeret om MMA træning for børn

  I modsætning til det billede, der tegnes i dagens medier, foregår MMA træning for børn i Danmark med stor fokus på børnenes sikkerhed og sundhed.

  I dag kan man læse, at MMA træning for børn er tilladt helt ned til 12 års alderen. Hans Henrik Knoop, lektor ved Danmarks Pædagogiske Universitet, mener at sporten burde være forbudt for børn under 18 år, og sammenligner den med voldelige computerspil:

  ”Det har det tilfælles, at man ikke stopper, hvis modstanderen kommer til skade. I stedet opmuntres man til yderligere vold, fordi der ikke er en moralsk grænse.”

  Jacob Springborg, afdelingslæge ved Neurokirurgisk Klinik på Rigshospitalet, er ligeledes ude med riven og udtaler:

  ”De hårde slag kan være farlige nu og her, i værste fald dødelige. Talrige lettere slag mod hovedet kan medføre skader, demens- og Parkinsons-lignende symptomer.”

  Vi må desværre konstatere, at journalisterne og de såkaldte eksperter i denne sag, ikke har sat sig ind i, hvad MMA træning for børn reelt indebærer:

  • Børn får ikke lov til at slå eller sparke på hinanden til træning, hverken i hovedet eller på kroppen.

  • Ingen MMA stævner i Danmark eller Norden tillader – af moralske og sikkerhedsmæssige årsager – børn at kæmpe.

  • Teknikkerne i MMA er de samme, som er tilladt til de Olympiske discipliner, der trænes flittigt af børn i Danmark og resten verden: Boksning, Taekwondo, brydning og Judo.

  • Ifølge Dansk Bokseunion, er det tilladt for børn ned til 11 år at konkurrere i boksning og slå hinanden i hovedet. Dette er ikke tilladt i MMA.

  • Ifølge Dansk Taekwondo Union, er det tilladt for børn fra 12 år at sparke hinanden i hovedet. Dette er ikke tilladt i MMA.

  Det er nemt at blive forarget, hvis man ser professionelle kampe fra fx UFC i USA og derefter hører, at børn træner den samme sport herhjemme. Undersøger man sagen en smule, står det dog klar, at der ingen sammenhængen er her og at MMA træning for børn ikke er anderledes end de mange andre sikre kampsporter, der har været tilbudt herhjemme i årtier.

  Har man spørgsmål eller er nysgerrig for, hvordan træningen foregår, er man velkommen til at kontakte os på post@csa.dk eller tlf. 29 72 50 07 / 60 70 90 60. Vi har desuden helt åbent for tilskuere til vores træning, hvis man har lyst.