• Mød “Polar Bear”, CSAs bedste ven fra Rusland!

  Vi har i denne uge talt med Vladimir Uhlmann, som er vores gæst fra Rusland. Han har igen i år besøgt os med et lille hold fra sin hjemby, Kovrov, for at træne sammen med os og deltage i Danish Open i BJJ. Han har med glæde fortalt os om sine erfaringer med både sporten og hverdagen.

  ”Jeg har dyrket Braziliansk Jiu Jitsu i ca. halvandet år. Det er dog ikke første gang jeg prøver kræfter med kampsport, da jeg har dyrket diverse kamsportsgrene i 22 år – alt fra judo og sambo til karate og thaiboksing.

  Jeg kommer fra en provinsby, Kovrov, som ligger tæt på Moskva. Selvom byen ikke er så stor, er der to skoler, der underviser i BJJ. Den ene af dem er Gracie Jiu-Jitsu og den anden er den, hvor mit hold ”Polar Bear Team BJJ” træner. Vi repræsenterer BJJ Globetrotters i byen og ser Christian Graugart som vores træner.

  Jeg opdagede BJJ, da jeg – efter en længere pause på 10 år pga en knæskade – fik lyst til at genoptage kampsporten. BJJ har virket som en stimuli til at komme tilbage til sporten og konkurrencelivet og det er blevet en livsstil for mig. Jeg synes at sporten er interessant og den giver mig mulighed for at få mere ud af livet, f.eks. for at rejse mere, møde nye venner og lære en masse teknikker. Jeg prøver på at deltage i så mange konkurrencer som muligt, specielt hvis BJJ Globetrotters og CSA deltager.

  I Rusland ser man en større og større interesse for BJJ. Der er mange nye klubber og mange sorte bælter, der strømmer til fra Brasilien. Der er en del af dem, der bliver boende permanenet og andre, der kommer jævnligt som gæstetrænere.

  Det er anden gang jeg konkurrerer i Danmark. Sidste gang var i 2012 til Danish Open. Jeg synes at kvaliteten er høj, der er god koordination imellem medarbejderne og de fleste processer foregår som de skal. Derfor er der en del, jeg kan lære fra dem, når jeg selv skal organisere konkurrence en gang i maj I Kovrov.

  Christian Graugart lærte jeg at kende, da jeg deltog i hans seminar i Moldova. Han er en ekstraordinær person, som har en anderledes tilgang til træningen og sporten. Jeg var rigtig glad for at træne med ham og har derfor bestemt mig for, at hvis jeg nu skal bruge min tid og penge på træningen, vil jeg gerne gøre det sammen med CSA. Derudover rejser han selv en del til Rusland og har holdt seminarer både i Moskva og ikke mindst i min by. Så Christian er ikke kun min træner, men også min ven.”

  Vladimir vandt guld i sin vægtklasse til Danish Open samt sølv i den åbne vægtklasse. Han har proklameret, at han allerede er tilbage om halvanden måned for at deltage i Fenix turneringen i Helsingborg sammen med os og har desuden allerede købt billet til vores sommerlejr i juni :)

  Isbjørnen i sit naturlige miljø i en forstad til Moskva