• At rykke fra kickboxing intro til øvet holdet, hvordan er det?

  Du kommer fast i på kickboxing holdene nu, kondien har virkelig forbedret sig og du er faktisk blevet ret habil til både jab, kryds, hook og et par gedigne lowkicks. Det er måske nu der skal fokuseres lidt mere på sporten. Du kan jo godt lave det der highkick, men hvordan laver du det bedste highkick? Kom og prøv træningen på øvetholdet, her er der mulighed for at udvikle alt det arbejde man har lagt i sin træning på intro holdet.

  Vi har snakket lidt med Andreas om, hvordan det er at tage skridtet og rykke sin træning til det næste niveau på øvet holdet.

  kickboxing københavn

  Hvorfor går du på øvet holdet?
  ”Jeg træner faktisk på både øvet og intro holdene, mest forbi jeg er så bidt af kickboxing træningen. Jeg tager det øvet hold for at få en mere teknisk træning og vi er også mindre på holdene, så der kan gives en lidt grundigere undervisning”

  Der er mulighed for at sparre på øvet holdet. Hvad er godt ved sparring?
  ”Alle de tekniker man har lært, bliver sat på en prøve når man sparrer. Selvom man har slået på pads i lang tid, så er det noget helt andet, når ens mål flytter sig og, ikke mindst, slår igen. Det giver én utroligt meget at arbejde med. Desuden har det givet mig et selvtillidsboost og en personlig udvikling, så jeg kan kun varmt anbefale det”

  Det kan udefra se lidt voldsomt ud, kan du forklare en nybegynder hvordan det er at sparre i kickboxing?
  ”Jeg vil starte med at gøre det klart, at det intet har at gøre med vold eller slagsmål. Det er en sport der kræver lidt, og de mennesker som engagerer sig nok til at komme på det øvede hold, er stille og rolige mennesker. Risikoen for skader er der ved alle sportsgrene, men personligt har jeg kun oplevet blå mærker og lidt ømhed. Vi har en masse sikkerhedsudstyr på for at beskytte os. Desuden passer vi meget på hinanden, da vi er træningskammerater og ikke modstandere. Vi sætter tempoet sådan, at vi begge to for noget ud af træningen. Når man starter på det øvede hold, har man ikke trænet så meget på at forsvare sig. Så i stedet for bare at tæve løs på den nye på holdet, bliver tempoet sat helt ned, så man kan lære det stille og roligt.”

  Hvornår synes du man skal rykke til øvet holdet?
  ”Jeg synes folk skal rykke op lige så snart de har styr på de basale tekniker og kan kontroller sine slag og spark. Hvis man træner for længe på pads, risikerer man at få nogle dårlige vaner, man så skal bruge tid på at vende sig af med igen på kickboxing øvet holdet.”

  kickboxing københavn