• Boksning: Julie banker drengene

  boksning

  De fleste rynker måske lidt på næsen når man taler om piger og kampsport, ikke mindst boksning. Hos os er der dog ikke noget mere naturligt og der er, på de fleste hold, en fin repræsentation af begge køn. På bokseholdet for intro og øvet mødte vi Julie til et par spørgsmål om at være pige på bokseholdet.

  Hvor længe har du trænet kampsport, og hvad tiltrak dig ved boksning?
  ”Jeg har trænet kickboxing i CSA i lidt over et halvt år. Jeg tror det der fik mig til at prøve boksning, var fordi jeg så en veninde tage holdet, og så så det bare virkelig sjovt ud, med gode serier og god energi, så det blev jeg nødt til at prøve.”

  Hvad laver du uden for træningslokalet?
  ”Jeg arbejder som medhjælper i en børnehave, så jeg har de fleste aftener fri til masser af træning.”

  Er der nogen fordele og ulemper ved at træne boksning piger og drenge sammen?
  ”Hm, jeg vil ikke sige der er nogle deciderede ulemper, bortset fra styrken og evt størrelsen selvfølgelig, men så kan man lige snakke/aftale at man tager det stille og roligt. Ellers synes jeg bare, at det er sjovt at prøve og træne med andre end piger.

  Det er jo lidt et mande miljø, men jeg synes at fyrene er rigtig søde og det er meget sjovere, end hvad nogle piger måske går og tror.”

  Mange piger er sikkert lidt nervøse for blå øjne og brækkede næser hvis de bliver tilbudt at gå til boksning. Hvad mener du om det, er et sådan det er hvis man skal komme på det her hold?
  “Det hold jeg mest er på, er intro holdet for begyndere, hvor vi kun slår på boksepads og sække, så jeg vil sige, at der er en virkelig lille risiko for skader.”

  Hvad tror du ellers der er af fordomme og kan du be- eller afkræfte nogle af dem?
  “Jeg kan ikke lige umiddelbart komme på nogle. Det er hård træning, med masser af styrke, cardio og teknik, men ellers så synes jeg man skal lade fordommene blive hjemme, hvis man altså har nogle, og så bare få prøvet et intro/begynder hold. ”

  Den opfordring er hermed givet videre – husk at det kan prøves helt gratis i en uge, bare mød op og vær med :-)